ryba lubi szpinak

Na lekko (no może prawie na lekko). Po bieganiu 🙂

  • 750 g mrożonego szpinaku
  • filety z ryby
  • 50 g masła
  • 5 łyżek mąki
  • 450 ml mleka
  • tarty parmezan
  • sól pieprz
  • pół cytryny

Rybę solimy, pieprzymy, polewamy sokiem z cytryny i odstawiamy. Masło rozpuszczamy na małym ogniu, dodajemy mąkę i po chwili powoli dolewamy mleko. Ciągle mieszając gotujemy sos dopóki nie zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na bok. Szpinak rozmrażamy na patelni, dodajemy połowę sosu (ewentualnie doprawiamy) i przelewamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układamy rybę, polewamy resztą sosu i posypujemy tartym parmezanem. Pieczemy w 200 C przez ok. 30 minut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *